Jurist i Göteborg utreder regler för ny träningsform.

Schackboxning är ett ganska nytt fenomen och det blev en del oklarheter angående en skada, hos en av deltagarna på en turnering i Göteborg. Eftersom det är en ny sport som väldigt få har hört talas om, är de svenska reglerna inte riktigt klara. De ansvariga tänkte be om hjälp av en Jurist i Göteborg, för att få ordning på reglerna. Vet du inte vad schackboxning är, kommer en kort förklaring här:

Det var inte så länge sedan den holländska konstnären Lepe Rubingh kom med den ljusa idén att kombinera schack och boxning. Det blev alltså hybrid sporten schackboxning. Hans inspiration sägs även komma från en fransk roman.

Sporten växlar mellan boxning och schack, efter varje runda – väntar man på en schackmatt eller knockout som ska avgöra matchen. En schackboxningsmatch mellan två individer varar upp till elva rundor och börjar med en fyra minuters schack runda och följt av två minuter av boxning. Det finns även en World Chess Boxing Organization, vars motto är: ”Fighting sker i ringen och krig förs på bordet”.

Det måste vara svårt att hitta någon med kompetens inom båda områdena för boxning och schack. De finns en hel del boxare som kämpar för att sätta några ord tillsammans, än mindre spela ett parti schack. Andra sidan är schackspelare kända för sin intelligens, och man kan förvänta sig att de skulle vara smarta nog att veta, att det är en dålig ide att gå in i en ring, tillsammans  med någon som försöker skada dig.

Det blir inga mer turneringar i förrän reglerna kring denna hybridsport är klara. Vi hoppas deras Jurist i Göteborg ska kunna klargöra detta. Om inte en Jurist kan – kan ingen annan heller.

Bookmark the permalink.