Hyra en stuga i Åre och vandra Åreskutan runt.

Åreskutan runt är en 20 kilometer lång vandring i brant men ändå lättillgänglig terräng. Själva Åreskutan är ett fjäll i Åre, som ligger 1420 meter över havet. Åreskutan betyder egentligen Åretoppen och är ett urberg. Det finns mycket vackert att se där. Det är en god ide att hyra en stuga i Åre, areskutan.se. Du vill troligen stanna ett tag eftersom det finns mycket att se och uppleva!

Här finns mineralrikt vatten i berget vilket innebär att både flora & fauna är rik och vattnet som kan drickas, är klassat som mineralvatten.  Denna vandring är  ganska lång och det underlättar om man har tillgång till två bilar. En bör placeras vid målet i Åre och den andra tar man sig upp till startpunkten med. Vandringsledens svårighetsgrad bedöms till att vara medelsvår. Flera olika pass finns längs med leden. De heter Ullådalen, Tvärån, Lillskutkanten, Skuttjärn, Blåsten, Långhögen, Byxtjärn och Fröå Gruvby. Efter en sådan vandring är det skönt att komma hem till den hyrda stugan. Ett varmt bad eller en bastu och man blir uppfräschad och redo för det kulinariska utbudet i Åre. Det är en hälsoresa för både kropp och själ och du bestämmer själv hur hälsosam du vill vara. Efter en lång vandring kanske man kan kosta på sig ett gott vin eller en härlig dessert! Om inte annat finns ju leden kvar att ta sig runt flera gånger. Det är en upplevelse för de som tycker om fåglar och en god ide är att ta med kameran.

Tycker man att det är för tråkigt att gå finns det ett lopp som kallas Skutan runt. I vilket fall som lär det vara en god ide att hyra en stuga innan man åker upp till Åre.

Bookmark the permalink.