Tandimplantat, tandkrämer och borstar, allt för din tandhälsa.

Det är inte bara kroppen som ska ha en bra hälsa. Du kan vara hur vältränad och ha en bra hälsa i övrigt men är dina tänder sjuka, fallerar helheten. När du står i butiken och ska köpa en tub med tandkräm kan det kännas överväldigande. Ska man välja en tandkräm för kontroll av tandsten? Ska tandkrämen innehålla fluor? Eller både och? Glöm inte att tänka på om det ska vara blekning i tandkrämen eller kanske helt naturliga ingredienser. När det gäller att välja den bästa tandkräm för just dig, är det viktigt att tänka på dina unika munhälsas behov. Har du till exempel gjort ett tandimplantat kanske du behöver en speciell sorts tandkräm eller rengöra tandimplantatet på något annat sätt. Det kan vara olika borstar och helt andra tandkrämer och munskölj. Det bästa är att fråga en tandläkare som är bra på tandimplantat, estetikcenter.se.

Tandkräm är tillgänglig i pasta, gel eller i pulverform. Trots alla olika typer av tandkräm, finns det vissa ingredienser som är gemensamma för de flesta sorter. Dessa är bland annat:

Slipmedel – inklusive kalciumkarbonat och silikater ska hjälpa till att avlägsna mat, bakterier och vissa fläckar från tänderna.
Smakämnen – konstgjorda sötningsmedel som till exempel sackarin, tillsätts ofta i tandkräm för att göra att de ska smaka bättre. Medan många människor likställer smaken av tandkräm med mint, finns också tandkräm i en mängd olika smaker, bland annat kanel, citron-lime, och till och med bubbelgum.
Fuktgivare – för att bibehålla fukten. Pasta och gel innehåller ofta ämnen som glycerol för att förhindra att tandkrämen torkar ut.

Förtjockningsmedel – detta tillför att tandkrämen känns tjock och krämig, dessa inkluderar gummi och molekyler som finns i en del sjögräs. de hjälper till att uppnå och upprätthålla tandkrämens konsistens.

Detergenter – det skum som du ser när du borstar tänderna är från natriumlaurylsulfat.

Vad du än väljer så kan du välja en annan nåsta gång och prova dig fram. Själv har jag problem med isande tandhalsar och behöver en tandkräm för detta.

Bookmark the permalink.