Cykel genom Linköping bra för hälsan.

När jag flyttade till Linköping hade jag inte längre tillgång till bil. Detta visade sig vara jättebra för mig! Jag köpte en cykel och tog mig fram på två hjul och muskler istället. 🙂 Här hitta mer information om cykel i Linköping, bertilandersson.nu. Cykling är bra för att hålla sig frisk och komma i form. Det tar bara två till fyra timmar i veckan för att uppnå en generell förbättring för din hälsa. Cykling har följande fördelar:

Orsakar mindre belastning och skador än de flesta andra former av motion

Ger bra muskelträning – eftersom man använder alla stora muskelgrupper när man trampar. Cykling har visat sig ge dig bättre kondition än promenader, eftersom det lyfter din puls till en mer gynnsam nivå.

Är lätt – till skillnad från vissa andra sporter, kräver inte cykling kräver höga nivåer av fysisk färdighet. De flesta människor vet hur man cyklar och när du väl lärt dig, kommer du inte glömma det.

Är bra bra för styrka och uthållighet – cykling ökar uthållighet, styrka och kondition

Kan vara lika intensiv som du vill – cykling kan göras på mycket låg intensitet till att börja med, om att återhämta sig från skada eller sjukdom, men kan byggas upp till en krävande fysisk träning.

Ett roligt sätt att komma i form – att vara utomhus gör att det är mer sannolikt att du fortsätter att cykla regelbundet, jämfört med andra fysiska aktiviteter som håller dig inomhus eller kräver särskilda tider eller platser.

Är tidseffektivt – som ett transportmedel, ersätter stillasittande (sittande) tid att köra motorfordon eller använda spårvagnar, tåg eller bussar med hälsosam motion cykling.

Hälsoeffekterna av att regelbundet använda cykel innebär att ditt hjärta, kärl och lungor får ett ordentligt träningspass. Du kommer att andas djupare, svettas mer och kroppstemperaturen ökar, vilket kommer att förbättra din kondition. De positiva hälsoeffekterna av regelbunden cykling är:

Ökad kondition
Ökad muskelstyrka och flexibilitet
Förbättrad ledrörlighet
Minskad stress
Förbättrad hållning och koordination
Förstärkta ben
Minskat kroppsfett nivåer
Förebyggande och hantering av sjukdomen
Minskad ångest och depression.

Jag kommer fortsätta att använda min cykel överallt jag kan, inte bara i Linköping!

Bookmark the permalink.