Hälsosamt vita tänder med tandblekning i Göteborg

Fula illgula tänder vill väl ingen hälsosam människa ha. I dag vet de flesta av oss att kaffe och te missfärgar tänderna men det finns även andra saker som kan göra tänderna gula eller mörka. Tandhälsan är minst lika viktig som den övriga hälsan. Det finns tandläkare som kan ge dig det där fina hälsosamma leendet med hjälp av tandblekning i Göteborg. De finns även på flera andra orter och har över hundra anställda, som kan hjälpa dig med din tandblekning. Ett vackert leende behöver inte vara kritvitt för att se hälsosamt ut.

Vad är det då som gör tänderna missfärgade? Oftast beror det på intag av mat och dryck som sakta gör tänderna gulare eller mörkare. Mat och dryck som missfärgar tänderna är till exempel kaffe, te, cola, rödvin, blåbär och rödbetor. Cigaretter och snus missfärgar också tänderna. Om tänderna får grå-blå toner beror det oftast på intag av vissa mediciner som tex antibiotika. Tandblekning fungerar oftast inte lika bra på denna typ av tänder. Bäst är att rådgöra med sin tandläkare.

tandblekning i göteborg

Om man som barn fått i sig för mycket fluor kan tänderna se fläckiga ut. Det vita, gula eller bruna fläckar som då finns på tänderna kallas fluoros. Om du gör en tandblekning kan du jämna ut färgskillnaderna så att tänderna blir ljusare och får en jämnare vitare färg.

Om man får skador på sin emalj, kan missfärgningarna gå djupare ner i tänderna. Har man tex frätskador på sina tänder, ska man helst inte försöka bleka sina tänder på egen hand utan bör uppsöka tandläkare för råd om tandblekning. Man ska komma ihåg att det är helt normalt att tänderna blir mörkare med åren. Emaljen påverkas och slits när du blir äldre vilket gör att missfärgningarna  kan tränga djupare in i emaljen.

 Vill du få vitare tänder eller har du frågor om tandblekning? Boka en tid hos din tandläkare. 

Bookmark the permalink.